Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Verschil tussen houtsnippers en boomschors

Verschil tussen houtsnippers en boomschors Houtsnippers en boomschors zijn beide ideaal als bodembedekker in de tuin. U kunt houtsnippers en boomschors gebruiken om onkruid tegen te gaan, om de uitstraling van de tuin te verbeteren en/of om de ondergrond te beschermen.

Wilt u weten welke verschillen er tussen boomschors en houtsnippers bestaan? Lees er meer over in dit artikel! Op basis daarvan kunt u kiezen of u voor boomschors of houtsnippers kiest en eventueel direct een bestelling plaatsen bij Boomschors.nl. Ondanks dat u op Boomschors.nl misschien alleen boomschors zou verwachten, bieden wij diverse alternatieven - waaronder houtsnippers - aan.

Houtsnippers gebruiken in de tuin

Houtsnippers worden gemaakt van bomen die hiervoor speciaal geselecteerd zijn. Het gaat om bomen die gechipt worden en versnipperd zijn. Het grote voordeel van houtchips is dat deze voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Denk aan het creëren van looppaden voor in de tuin, het geeft een prettige en warme uitstraling. Als bodembedekker zijn houtsnippers prettig om onkruid tegen te gaan, het zonlicht wordt door middel van houtsnippers namelijk tegengehouden. Wilt u bepaalde zaken afdekken? Ook in dat geval kunt u houtsnippers gebruiken. U kunt op deze manier een mooie natuurlijke ondergrond in uw tuin creëren. Wilt u een speelplaats voor de kinderen maken en heeft u valdemping nodig? Ook daar zijn houtsnippers - net als boomschors - ideaal voor.

> Bekijk het assortiment houtsnippers van Boomschors.nl

Boomschors gebruiken in de tuin

Boomschors wordt - zoals de naam al aangeeft - gemaakt van de schors van de boom en niets anders. Boomschors wordt in principe voor dezelfde soort doeleinden als houtsnippers gebruikt. En net als houtsnippers is boomschors verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Nog belangrijker bij boomschors is echter van welke boom het komt, dit bepaalt de prijs, kwaliteit en levensduur van het materiaal. Franse boomschors wordt over het algemeen gezien als boomschors van de beste kwaliteit. Het gaat tot ongeveer 5 / 6 jaar mee.

> Assortiment Franse Boomschors

> Boomschors in zakken

Verschil boomschors en houtsnippers

Het belangrijkste verschil tussen boomschors en houtsnippers, zit hem in de levensduur. Houtsnippers kennen over het algemeen een kortere levensduur in vergelijking met boomschors, dit moet daardoor veel sneller vervangen of aangevuld worden.

Boomschors en houtsnippers bestellen op Boomschors.nl

Op www.boomschors.nl kunt u zowel boomschors als houtsnippers bestellen. Weet u niet zeker welk materiaal u nodig heeft? Dan kunt u daar altijd contact over opnemen. Wij zijn bereid u direct te adviseren, vervolgens kunt u een bestelling bij ons plaatsen en wordt het materiaal op een afgesproken moment bij u afgeleverd.
 
verschil-houtsnippers-boomschors

 
  Luc     23-01-2024 10:00