Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Verschil tussen cacaodoppen en boomschors

Verschil tussen cacaodoppen en boomschors Twijfelt u tussen cacaodoppen en boomschors? In dit artikel laten we zien welke verschillen er tussen deze bodembedekkers zitten. Zo kunt u de juiste keuze maken en eventueel direct een bestelling plaatsen bij Boomschors.nl.

Cacaodoppen voor in de tuin

Cacaodoppen voor in de tuin, u heeft er misschien nog nooit van gehoord en dat is niet zo vreemd. Cacaodoppen is als bodembedekker niet zo populair als bijvoorbeeld boomschors. In eerste instantie lijkt het heel aantrekkelijk om voor cacaodoppen te kiezen. Zo zouden cacaodoppen het mogelijk maken om katten en slakken uit de tuin te weren. Iets dat voor veel mensen een prettig idee lijkt, zeker wanneer u niet van katten of slakken houdt. Tegelijkertijd zijn cacaodoppen geschikt voor het beschermen van de bodem en ziet de bodembedekker er aantrekkelijk uit. Eigenlijk verschillen cacaodoppen wat dat betreft niet zo van boomschors en lijken ze gelijk op te gaan. Toch wordt er in de praktijk melding gemaak van een aantal vervelende nadelen. Zo schijnen cacaodoppen veel sneller te verweren dan boomschors. Dit heeft te maken met de fijne structuur en kwetsbaarheid van dit natuurlijke materiaal. Zeker wanneer u cacaodoppen voor het maken van een tuinpad maakt, is de kans groot dat het materiaal beschadigd raakt. Daarnaast worden cacaodoppen vrij snel glad als het geregend heeft, dat heeft met de structuur van het materiaal te maken, hier is helaas niet zoveel aan te doen. Gaat het hard waaien en zijn de cacaodoppen volledig opgedroogd? Dan zal het materiaal vrij snel wegwaaien, iets dat enorm vervelend is en zeker wanneer u het materiaal voor het maken van een pad gebruikt heeft, in dat geval blijft er weinig van het pad over.

Boomschors voor in de tuin

Aangezien u een kijkje heeft genomen op Boomschors.nl, verwacht u waarschijnlijk al dat wij boomschors als het ideale alternatief voor cacaodoppen zien en eigenlijk is dat ook zo! Boomschors vervult in principe namelijk dezelfde functie als cacaodoppen en kent meer voordelen dan het materiaal. Zo is boomschors vaak nets iets zwaarder en kan het niet wegwaaien. Daarnaast is de structuur van boomschors iets steviger en kan het materiaal daardoor niet zomaar kapot, dat is prettig wanneer u een aantal jaren met het boomschors wilt doen. Kiest u voor boomschors van naaldbomen? Dan kunt u daar zeker 3 tot 4 jaar mee doen. Kiest u voor Frans boomschors? Dan kunt u het materiaal zelfs tot 5 / 6 jaar gebruiken! Ideaal wanneer u niet dol bent op het onderhouden van uw tuin, zo heeft u er zo min mogelijk werk aan. Dient uw boomschors toch vervangen te worden of ziet het er niet zo goed meer uit? Dan kunt u de toplaag eventueel vervangen voor een nieuwe laag. Ook kunt u het materiaal in het geheel wegscheppen en vervolgens nieuw materiaal aanbrengen.

Direct boomschors bestellen? Doe dit bij Boomschors.nl. Wilt u meer weten over het materiaal of neemt u liever telefonisch of per e-mail contact met ons op? Als vanzelfsprekend zijn wij ook op deze manieren voor u te bereiken.
    13-01-2019 20:31